Slujbă de pomenire pentru eroii români în loc. Ţiganca, Republica Moldova

Preasfinţitul Părinte Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, înconjurat de un sobor de preoţi din Protopopiatul Cahul, a oficiat joi, 28 aprilie 2016, slujba Parastasului pentru sufletelor ostaşilor români înmormântaţi în Cimitirul Eroilor de la Ţiganca, raionul Cantemir, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Slujba a fost oficiată cu ocazia sărbătoririi Zilei Veteranilor de război.

La slujba de pomenire au fost prezenţi reprezentanţi ai Ambasadei Române la Chişinău, ai Ministerului Apărării al Republicii Moldova, ai autorităţilor raionale şi locale, precum şi creştini din satele Cania şi Ţiganca. Elevii de la şcolile din satul Cania şi Porumbeşti au prezentat un program artistic dedicat eroilor neamului.

După oficierea serviciului divin, a avut loc depunerea de coroane de flori din partea Ambasadei României la Chişinău şi din partea Ministerului Apărării al Republicii Moldova.

***

În Cimitirul Eroilor din Ţiganca sunt îngropaţi 1020 de ostaşi români căzuţi pe câmpul de luptă pentru eliberarea Basarabiei de sub ocupaţia sovietică, în anul 1941, la capul de pod de la Ţiganca.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Săptămâna în imagini: 17 – 23 februarie

Fotografii cu momente din viața spirituală ortodoxă surprinse prin lentilele fotografilor profesioniști sau amatori în perioada 17 -23 februarie 2020. Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica Ai fotografii pentru Săptămâna în imagini? Dacă aveți fotografii care surprind…