Slujbă de pomenire pentru Arhiepiscopul Epifanie, oficiată în Catedrala Arhiepiscopală din Buzău. S-au împlinit cinci ani de la trecerea sa în veșnicie

La împlinirea a cinci ani de la trecerea sa la cele veşnice, Arhiepiscopul Epifanie Norocel a fost pomenit sâmbătă în Catedrala Înălţarea Domnului din Buzău. Slujba Parastasului a fost oficiată de IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Clerici, monahi și monahii din întreaga Eparhie, precum şi credincioşi buzoieni au participat la acest moment comemorativ și s-au rugat pentru cel ce le-a fost arhipăstor vreme de trei decenii.

După slujba religioasă, Arhid. Mihalache Tudor, fost profesor și director la Seminarul Teologic Ortodox Chesarie Episcopul din municipiu, a rostit un cuvânt despre viața și personalitatea Arhiepiscopului Epifanie.

În continuare, Arhiepiscopul Ciprian a vorbit despre dificultățile slujirii arhierești.

‘Eu, ca succesor al vrednicului de pomenire Arhiepiscop Epifanie Norocel, pe măsură ce trece timpul, înțeleg și mai bine dificultățile pe care le presupune această slujire. Numai cei implicați cu adevărat în viața Bisericii reușesc să înțeleagă frământările unui slujitor, fie că este vorba de un preot la parohie, fie de un stareț la mănăstire și, cu atât mai mult, de conducătorul unei Eparhii, care are de înfruntat primejdii pe care lumea, în general, nu le poate sesiza’, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La final, soborul slujitorilor a săvârșit un Trisaghion la mormântul Arhiepiscopului Epifanie care se află în Catedrala Arhiepiscopală din Buzău, ctitoria sa.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…