Slujbă de pomenire la Seminarul Teologic din Iași pentru victimele masacrului de la Fântâna Albă

La Seminarul Teologic Ortodox ,,Sf. Vasile cel Mare” din Iași, părintele profesor Coroamă Gabriel a oficiat vineri, 01 Aprilie 2016, o slujbă de pomenire pentru toți românii care în urmă cu 75 de ani au căzut răpuși de gloanțe în cadrul masacrului de la Fântâna Albă, informează site-ul doxologia.ro.

După slujbă, părintele Gabriel a vorbit elevilor despre această tragedie a neamului românesc subliniind faptul că ,,Fântâna Albă poartă în sine simbolul neprihănirii acestui neam și a românilor bucovineni care manifestaseră pașnic și neînarmați, cerându-și un drept firesc, de a fi cu cei de-acasă”.

„Comemorăm astăzi dragi elevi una din multele dar foarte dureroasele «răstigniri» ale acestui neam românesc și doresc ca pilda înaintașilor noștri să ne slujească tuturor drept un exemplu demn de urmat.  Slujba de parastas pe care am săvârșit-o întru pomenirea acestor temerari români dorim să li se facă scară către cer și îmbrăcăminte de nestricăciune, iar rugăciunea noastră și a tuturor ce astăzi îi pomenesc să fie primită de Atotmilostivul Dumnezeu”, a precizat părintele profesor.

***

Masacrul de la Fântâna Albă a avut loc la 01 aprilie 1941. Peste două mii de români de pe Valea Siretului, care au încercat să se refugieze din Uniunea Sovietică în România, au fost atunci omorâți. Ieri a fost Ziua națională de cinstire a memoriei românilor – victime ale masacrelor de la Fântâna Albă și alte zone, ale deportărilor, ale foametei și altor forme de represiune organizate de regimul totalitar sovietic în ținutul Herța, nordul Bucovinei și întreaga Basarabie, instituită prin Legea 68/2011.

 

Comentarii Facebook


Știri recente