Slujbă de pomenire a eroilor neamului la Ploieşti

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a oficiat astăzi, 09 iunie 2016, în faţa bisericii Înălţarea Domnului din municipiul Ploieşti o slujbă de pomenire a eroilor neamului românesc. Slujba a fost oficiată după Sfânta Liturghie.

În cadrul evenimentului militari, jandarmi, dar şi reprezentanţi ai administraţiei locale au depus coroane de flori la monumentul ridicat în cinstea eroilor martiri din faţa lăcaşului de cult.

La finalul manifestării, Ierarhul a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură.

În mod oficial această sărbătoare a pomenirii eroilor în ziua Înălţării Domnului nu s-a putut prăznui în perioada regimului trecut, dar îndată după 1989 Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a reluat această tradiţie şi a îndemnat întotdeanua pe preoţii de la parohii şi pe monahii din mănăstiri să înalţe în această zi rugăciuni de pomenire pentru cei care şi-au jertfit viaţa. Rugăciunile pe care le înălţăm pentru cei adormiţi ne aduc aminte că iubirea pe care o arătăm noi acestora este mai tare decât moartea. Iubirea aceasta trece dincolo de uşa mormântului şi avem încredinţarea că cei care s-au aflat în comuniune, cei care au oferit un astfel de exemplu nu mor niciodată, ei trăiesc în veci, a spus Preasfinţia Sa potrivit TRINITAS TV.

dPomenirea eroilor neamului românesc la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920. Reamintim că la fiecare Sfântă Liturghie sunt pomeniţi eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român.

MSP_1630

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente