Slujba de Ipopsifiere a Episcopului vicar ales al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor

Ipopsifiere

Sâmbătă, 22 iulie 2017, la Catedrala Arhiepiscopală „Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, a fost oficiată slujba de ipopsifiere a Episcopului-vicar ales al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Arhimandritului Damaschin Luchian, de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, informează doxologia.ro.

Prin această rânduială, noul episcop-vicar ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a fost anunțat și chemat oficial la treapta de arhiereu.

La ipopsifiere au luat parte: Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul românilor ortodocși din Europa de Nord, și Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

Ipopsifierea  reprezintă slujba specială prin care se face anunțarea și chemarea la treapta de arhiereu a episcopului ales.

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Satul românesc omagiat la Patriarhie

Satul românesc este omagiat zilele acestea la Catedrala Patriarhală prin veşmintele folosite în cultul divin public. Începând cu această duminică până joia viitoare slujitorii Catedralei Patriarhale vor purta la slujbe un set de veşminte cu…