Slujba de Înviere tradusă în limbaj mimico-gestual pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării

Ministerul Apărării Naționale va transmite și anul acesta slujba de Înviere pe pagina sa de Facebook. Părintele Ilie Mirel, care este de 21 de ani preot militar la Corpul de Control și Inspecție al MApN, va interpreta textul slujbei în limbaj mimico-gestual, pentru persoanele cu deficiențe de auz.

Părintele Ilie Mirel a fost numit și „ostașul cu două uniforme”, pentru că iubește și haina preoției, și haina militară.

În 1990, după absolvirea unui liceu civil, a început cursurile Școlii de subofițeri din Pitești, urmând ca, doi ani mai târziu, chiar de ziua lui, să pășească pentru prima dată în unitatea de parașutiști din Clinceni. De la “eu nu o să pot să sar niciodată cu parașuta“ la a fi instructor de parașutare a fost doar un pas – și multă voință de autodepășire.

După aproape doi ani de facultate de drept, a simțit că drumul lui în viață este altul. Întâlnirea cu preotul din satul său natal din Teleorman l-a determinat să urmeze facultatea de teologie.

„Dumnezeu a rânduit un drum pentru fiecare din noi. Noi suntem datori să ne căutăm fiecare menirea noastră și, odată găsită, să facem tot ce putem pentru a aduce, în domeniul respectiv, un pic de lumină sau mângâiere”, spune preotul militar.

Părintele Ilie a slujit la penitenciarul din Rahova, la casa de bolnavi de SIDA din Vidra, la azilul de bătrâni din Ciolpani și în prezent este preot al comunității de surzi din București.

El a învățat limbajul mimico-gestual la azilul de bătrâni, unde avea trei persoane cu care îi era dificil să comunice: cele cu deficiențe de auz și vorbire.

„Persoanele cu deficiențe de auz sunt mai naturale, mai dezinvolte, nu se ascund după măști. Ei transmit exact ceea ce simt”, spune Părintele Ilie Mirel. „Să știți că ei au mult mai multă credință ca noi și mai multă încredere în Dumnezeu. Paradoxal, ei «ascultă» mai mult și trăiesc mai intens.”

În prezent, Părintele Ilie Mirel este preot și la Parohia Parc Rahova 1 „Sfântul Dumitru”.

Foto credit: Facebook / Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro

Comentarii Facebook


Știri recente