Hram la biserica Sf. Pantelimon din Pitești. Au participat peste 1.000 de credincioși

Biserica închinată Sfântului Mucenic Pantelimon din municipiul Piteşti şi-a sărbătorit în 27 iulie 2016, hramul. Peste 1000 de credincioşi au avut bucuria să participe la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în altarul de vară construit lângă biserică, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Cu acest prilej, Chiriarhul Eparhiei Argeşului şi Muscelului a amintit în cuvântul rostit despre puterea tămăduitoare a Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, oferindu-le credincioșilor câteva sfaturi despre grija pe care trebuie să o avem față de sănătatea trupească.

Viața Sfântului Pantelimon a fost prezentată credincioșilor de Părintele profesor Radu Tascovici care a îndemnat pe cei prezenți să aibă drept model pe acest mare mucenic al lui Hristos.

La rândul său, Părintele paroh Vuțan Ciprian a amintit  că se împlinesc 16 ani de la așezarea pietrei de temelie la biserica și 9 ani de când credincioșii parohiei se bucură de prezența Chiriarhului Eparhiei.

Cei ce se bucură de existenţa acestui sfânt lăcaş de cult sunt bolnavii internaţi la Spitalul Județean Argeș, personalul medico-sanitar şi tehnic din această instituție, precum şi toţi credincioşii din cartierul Găvana ce păşesc pragul acestei biserici.

În primăvara anului 1997 a început acţiunea de construire a unui lăcaş de cult în incinta Spitalului Judeţean Argeș. Între anii 1998 – 1999 s-a încheiat documentaţia necesară începerii lucrărilor de construcţie a bisericii, iar în data de 14 mai 2000, a fost oficiată slujba de sfinţire a pietrei de temelie, urmând ca la data de 22 decembrie 2002 să fie săvârşită prima Sfintă Liturghie în noul aşezământ.

Comentarii Facebook


Știri recente