Slujbă de deschidere a Semestrului de vară la Departamentul de Teologie Ortodoxă din München

Sâmbătă, 23 aprilie 2016, profesorii si studenții Departamentului de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Ludwig-Maximilian din München vor participa la Sfânta Liturghie în biserica utilizată de către Parohia ortodoxă română Nașterea Domnului, la invitația Pr. paroh Alexandru Nan, Protopop al Bavariei, precum și la invitația credincioșilor.

După rânduiala Ceasurilor, a Sfintei Liturghii și a Parastasului de obște, invitații pot participa la agapa organizată de către credincioasele parohiei. Slujba de sâmbătă va marca începutul Semestrului de vară pentru profesorii și studenții Departamentului Ortodox din München.

Teologia ortodoxă la Universitatea Ludwig-Maximilian din München are o vechime de mai bine de 20 ani.

Departamentul pentru teologie ortodoxă este continuarea şi dezvoltarea firească a Catedrei respectiv, a Institutului de teologie ortodoxă înfiinţate în anul 1984. Departamentul a luat fiinţă prin decizia Senatului academic al Universităţii München din luna iulie a anului 1994; din semestrul de iarnă 1995/1996 există la mai sus-numita universitate posibilitatea unui studiu complet de teologie ortodoxă, o prezenţă care până în momentul acela lipsea în întreg spaţiul occidental în cadrul unei universităţi de stat. Prin aceasta la Universitatea din München sunt reprezentate teologic toate cele trei mari biserici creştine.

Mai multe informații despre posibilitatea de a studia la München se găsesc pe pagina Departamentului: http://www.orththeol.uni-muenchen.de/languages/summary_ro.html

Comentarii Facebook


Știri recente