Slujbă de binecuvântare la Centrul social Sfinții Martiri Brâncoveni. În cadrul așezământului funcționează un departament pentru copiii cu autism

Centrul social Sfinții Martiri Brâncoveni a fost sfințit miercuri, 27 septembrie 2017, de Preasfințitul Părinte Ilarion Făgărășanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. În cadrul acestuia, sunt în derulare trei proiecte pentru copii, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Clădirea a fost reamenajată în ultima perioadă pentru a găzdui activitățile cu cei mici. În cadrul așezământului funcționează în prezent un centru pentru copiii cu autism şi alte deficienţe, administrat de Asociaţia DICTA, și un Cabinet de psihoterapie.

După slujba de sfințire a așezământului, PS Ilarion Făgărășanul a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. După acest moment, ierarhul a vorbit despre lucrările de amenajare pe care le-a coordonat.

Am primit cu bucurie această lucrare, deşi nu a fost uşor. Cu ajutorul lui Dumnezeu am biruit toate greutăţile şi iată-ne ajunşi aici. Mulţumesc tuturor celor pe care Dumnezeu ni i-a scos în cale pentru a obţine finanţarea pentru acest proiect şi celor care au lucrat la realizarea lui. Nădăjduim ca acest centru să vină în întâmpinarea a cât mai multe persoane din zona Făgăraşului care au nevoie de ajutor, a spus PS Episcop Ilarion.

La rândul, Consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, părintele Ciprian Cândea, și-a exprimat în cuvântul său bucuria de a vedea acest proiect inaugurat spre folosul celor care au nevoie de ajutor.

Reprezentanții instituțiilor de ocrotire socială din Făgăraș și a organizațiilor non-guvernamentale care desfășoară activități în cadrul așezământului au transmis, la rândul lor, mesaje de felicitare și de mulțumire.

Clădirea în care funcționează Centrul social-cultural Sfinții Martiri Brâncoveni din Făgăraș a fost retrocedată în urmă cu mai mulți ani, iar proprietarii au decis să o doneze Arhiepiscopiei Sibiului pentru activități în slujba aproapelui.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente