Slujbă de binecuvântare a bisericii filiei Mădărăşeni, judeţul Mureş

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat duminică, 4 octombrie 2015, slujba de binecuvântare a bisericii (monument istoric) din filia Mădărăşeni, aparţinătoare Parohiei Iclănzel din judeţul Mureş. După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinţia Saa oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

La final, în semn de apreciere pentru activitatea desfăşurată, preotul paroh Ioan Sand a fost hirotesit iconom-stavrofor. Mai multe detalii a oferit Arhid. Liviu Stanciu, Secretar eparhial – Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei: „În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a ţinut să aducă în atenţia credincioşilor însemnătatea îndemnului Mântuitorului nostru Iisus Hristos de a face binele şi de a iubi, nu numai pe aproapele nostru, cât mai ales pe cei ce ne urăsc pe noi şi ne vrăşmăşesc, după exemplul suprem pe care ni l-a dat Domnul Hristos. La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a răsplătit eforturile celor care au contribuit la restaurarea sfântului locaş, acordând binefăcătorilor Diplome de aleasă cinstire. Apreciind râvna şi osteneala pe care le-a pus în slujba lui Dumnezeu şi a Bisericii strămoşeşti în cei 38 de ani de preoţie, îndeplinind tot «ce este bun şi plăcut şi desăvârşit», Ierarhul nostru a hirotesit întru iconom pe părinte paroh Ioan Sand”.

***

Biserica din lemn, cu hramul Sfinţii Apostoli Petru și Pavel din Mădărășeni, a fost strămutată din satul Iclănzel în anul 1980, făcând parte din categoria monumentelor istorice. Prima menţionare a locaşului de rugăciune se face în anul 1733. În anul 1888 este renovată şi extinsă: la capătul de apus i se adaugă un pridvor deschis pe trei laturi, apoi un spaţiu ce face legătura cu pronaosul şi două încăperi laterale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…