Slujbă cu arhiereu la parohia mehedințeană Godeanu

În Duminica după Botezul Domnului, pe 12 ianuarie, credincioșii parohiei mehedințene Godeanu au primit bucuria vizitei arhierești a Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, după cum ne-a transmis Cătălin Cernătescu.

Părintele Episcop a fost întâmpinat după datină, cu pâine și sare, de către creștinii îmbrăcați în straie populare naționale. Biserica satului, purtând hramul „Adormirea Maicii Domnului”, s-a umplut de mulțimea de suflete care au dorit să ia parte la slujba specială săvârșită de Chiriarhul locului.

Preasfințitul Părinte Nicodim a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care a făcut parte și venerabilul părinte vicar Grigore Petrescu, fost protoiereu al Protopopiatului Drobeta și paroh de Godeanu, pensionat de câțiva ani.

La comuniunea liturgică au participat și câteva zeci de credincioși din parohia învecinată, Marga, care l-au însoțit pe păstorul lor sufletesc, preotul Aurelian Ghiță, la întâlnirea cu Întâistătătorul Eparhiei.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop a pus la inima credincioșilor cuvânt de învățătură. După ce a rememorat evenimentul Botezului Domnului, evidențiind personalitatea unică a Înaintemergătorului Ioan, chip luminos în rândul sfinților, ierarhul a adresat bunilor creștini sfaturi practice pentru trăirea cucernică în Hristos. Potrivit Preasfinției Sale, Mântuitorul a lăsat un set de instrucțiuni duhovnicești, prin a căror urmare omul se poate mântui și își poate agonisi un loc în Împărăția Cerurilor. Fiecare creștin trebuie să își ducă existența ca și cum clipa trecerii în veșnicie ar fi aproape, iar rugăciunea trebuie să îi fie mijloc de apropiere și dialog cu Dumnezeu.

După cuvântul pastoral, fostul părintele paroh Grigore Petrescu a mulțumit chiriarhului pentru bucuria prilejuită de popasul și slujirea arhierească, adresând cuvânt de gratitudine și fraților întru slujire, veniți de la alte parohii sau de la Centrul Eparhial din Drobeta Turnu Severin.

În prezent, comunitatea credincioșilor din Godeanu este păstorită de preotul paroh Nicolae Oproiu, inspector social în cadrul Centrului Eparhial.

Biserica satului Godeanu a fost construită în anul 1862 pe cheltuiala enoriașilor, fiind sfințită în anul 1869 de către Preasfințitul Calinic al Râmnicului. În urmă cu câțiva ani, lăcașul de închinare a fost complet restaurat.

Comentarii Facebook


Știri recente