Slujba celei de a doua Învieri la Baia Mare

Duminică, 1 mai 2016, de la ora 12,00, Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului,  a oficiat slujba celei de a doua Învieri în Catedrala Episcopală din Baia Mare, în prezenţa unui număr mare de credincioşi . Soborul a fost format din preoţii slujitori şi diaconii Catedralei.

Sfânta Evanghelie a fost citită în mai multe limbi, iar Preasfinţia Sa a explicat credincioşilor de ce se face acest lucru.

„Apostolii au fost trimişi să răspândească Evanghelia lui Hristos la toate neamurile pământului. Se citeşte în 12 limbi, pentru că 12 au fost Sfinţii Apostoli, care au primit harul vorbirii în limbile tuturor neamurilor”, a evidenţiat Ierarhul.

Răspunsurile au fost date de Corul „Doxologia” al sfântului locaş, dirijat de pr. dr. Petrică Aurelian Covaciu, după cum anunţă reprezentanţii Biroului de Presă al Eparhiei.

Preasfinţitul Părinte Iustin a rostit un cuvânt de învăţătură despre ce s-a petrecut în prima zi după Înviere, despre misiunea apostolilor, a mironosiţelor femei, despre vizita pe care Mântuitorul o face Sfinţilor Apostoli.

Comentarii Facebook


Știri recente