Slujbă arhierească la ziua Sfinților Voievozi în Austria

Înaltpreasfințitul Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, s-a aflat duminică, 7 noiembrie, în mijlocul credincioșilor din Parohia ‘Sfinții Arhangheli Mihai și Gavriil’ din Salzburg-Austria, informează „Ziarul Lumina”.

Parohia ‘Sfinții Arhangheli Mihai și Gavriil’ din Salzburg a organizat, cu prilejul hramului, un amplu program religios-cultural, marcat de prezența Înalt Preasfințitului Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord. Înalt Preasfinția Sa a fost întâmpinat tradițional cu pâine, sare și flori de către tinerii din parohie. La Sfânta Liturghie, a participat sub protia ierarhului un sobor de slujitori, din care au făcut parte părintele paroh Dumitru Viezuianu, părintele Viorel Roja din Arad și părintele diacon Dumitru Dura, secretarul mitropoliei. Răspunsurile la strană au fost date de Corala universitară ‘Psalmodia Varadiensis’ a Facultății de Teologie din Oradea, dirijată de părintele conferențiar Mihai Brie. ‘Mitropolitul Serafim a rostit un ales cuvânt de învățătură, adresat comunității românilor ortodocși. A explicat Evanghelia zilei și a îndemnat pe credincioși să urmeze exemplul credinței femeii suferinde vindecate de Mântuitorul Hristos. Credința statornică împletită cu fapta, bucuria participării la Sfânta Liturghie, mângâierea celor suferinzi și a celor în nevoi fac parte integrantă din viața creștinului. Înalt Preasfințitul Serafim și-a exprimat bucuria de a sluji în biserica de lemn, cu ocazia împlinirii unui an de la sfințirea ei de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României’, ne-a relatat părintele paroh Dumitru Viezuianu.

Un an de la sfințirea bisericii

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh a salutat oaspeții ecumenici și a mulțumit credincioșilor pentru ajutorul dat la pregătirea sărbătorii. Cei peste 400 de credincioși au participat apoi la agapa tradițională și la programul religios-cultural, prilejuit de împlinirea unui an de la sfințirea bisericii. Corala Universitară ‘Psalmodia Varadiensis’ a interpretat o suită de imne liturgice, iar un grup de studenți români de la Conservatorul ‘Mozarteum’ au oferit un concert de muzică instrumentală, cu piese compuse de W.A. Mozart și George Enescu. Sub aspect folcloristic, programul a inclus și o prezentare a costumelor populare din diferite zone ale României, organizată de către Liliana Gheorghe. Credincioșii prezenți la hramul parohiei au avut posibilitatea de a viziona o expoziție de fotografie, în care au fost ilustrate etapele de construcție a bisericii și a Centrului ecumenic-cultural parohial.

Comentarii Facebook


Știri recente