Slujbă Arhierească la Reșița

În Duminica a VII-a după Paşti închinată Sfinţilor Părinţi Părinţi de la Sinodul I Ecumenic, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, s-a aflat în mijlocul preoţilor şi a credincioşilor din municipiul Reşiţa, după cum ne-a precizat Darius Herea.

Cu acest prilej, ierarhul a binecuvântat lucrările executate la exteriorul bisericii din cartierul reşiţean Govândari cu hramurile Schimbarea la Faţă şi Sf. Ioan Gură de Aur, precum şi icoanele noi de pe catapeteasma şi pictura din Sfântul Altar. În continuare, Chiriarhul a săvârşit Sfânta Liturghie.

La final, ierarhul i-a conferit domnului Ioan Crina, viceprimar cu atribuţii de primar al municipiului Reşiţa, ordinul eparhial Crucea Episcop Elie Miron Cristea pentru mireni, iar tuturor celor care s-au implicat în procesul de renovare şi înfrumuseţare le-a oferit Diploma de excelenţă Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanul. În continuare, un grup de copii şi tineri din cadrul parohiei au prezentat un recital de pricesne.

În cuvântul rostit Preasfinția Sa a apreciat lucrările efectuate la această biserică.

În această duminică binecuvântată, aflată între cele două mari praznice, Înălţarea Domnului la cer şi Pogorârea Sfântului Duh, ne aflăm în cetatea Reșiței pentru a binecuvânta lucrările exterioare efectuate la această biserică și pentru a binecuvânta iconostasul sau catapeteasma, dar și icoanele care s-au pictat în Sfântul Altar. Este o sărbătoare pentru această parohie și pentru municipiul Reșița, dar și pentru episcopia noastră, a Caransebeșului, deoarece această catedrală a Reșiței s-a târnosit în 13 noiembrie 2011. Atunci, au fost prezenți patru ierarhi și un număr însemnat de preoți, diaconi și foarte mulți credincioși. După aproape cinci ani, această biserică cu hramul Schimbarea la față a Mântuitorului și Sfântul Ioan Gură de Aur se înnoiește permanent și se îmbracă în veșmântul picturii. S-a înnoit în exterior, arătând ca o mireasă pregătită pentru întâmpinarea Mirelui ceresc, Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, iar în interior, se înveșmântează, se împodobește cu o preafrumoasă pictură. Catapeteasma, iconostasul este finalizat și astăzi a fost binecuvântat, iar în altar avem deja icoanele Sfinților Ierarhi pictate și Maica Domnului pe semicalota altarului, a precizat Preasfinţitul Părinte Lucian.

Construirea Bisericii Schimbarea la Faţă a început în anul 1999, lăcaşul de cult fiind târnosit în 13 noiembrie 2011. Biserica din cel mai mare cartier al Reşiţei, Govândari, mai poartă şi hramul Sfântul Ioan Gură de Aur.

Comentarii Facebook


Știri recente