Slujbă arhierească la parohia Grindu

Marți, 6 august 2013, când Biserica Otodoxă prăznuiește Schimbarea la Față a Domnului, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit slujba de întocmire cu giulgiu nou a Sfintei Mese de la parohia Grindu, urmată de săvârșirea Sfintei Liturghii, informează sf-esc.ro

Sub protia Preasfinției Sale, la slujbă au participat preacucernicul părintele consilier Daniel Enașcu, preacucernicul părinte protopop Bogdan Ionuț Stancu și un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul de cateheză „Armonia” al parohiei.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre semnificația sărbătorii Schimbării la Față a Domnului, minune înfăptuită pe muntele Tabor înaintea Patimilor Mântuitorului Iisus Hristos, mărturie a divinității Sale, despre harul pe care Mântuitorul Iisus Hristos ni-l dăruiește, celor ce credem întru El la acest mărit praznic.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori și binefăcători ai acestei parohii și a vizitat cripta ctitorului.

Preasfinția Sa a cercetat parohiile Grindași și Valea Măcrișului, făcând recomandări pentru îmbunătățirea activității liturgice, administrative, pastorale și sociale.

Comentarii Facebook


Știri recente