Slujbă arhierească la hramul Mănăstirii Chiroiu din judeţul Ialomiţa

De sărbătoarea Bunei Vestiri, vineri, 25 martie 2016, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a slujit Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur unită cu Vecernia, la Mănăstirea Chiroiu, care și-a serbat hramul, după cum informează Biroul de presă al Episcopiei.

Din soborul slujitor au făcut parte: preacuviosul părintele Arhimandrit Rafail Mîţ, vicar eparhial, părinții consilieri Daniel Florin Enaşcu, Florin Ionescu și Nicușor – Silviu Dascălu, părintele Protopop Aurel Berbec, preacuvioşi părinţi stareţi din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor şi un sobor de preoţi şi diaconi.

Cu această ocazie Preasfinția Sa a hirotonit întru preot pe diaconul Vasile Petre, pe seama Parohiei Vlad Țepeș cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, Protopopiatul Călărași, iar pe tânărul teolog Dorinel Necșulescu l-a hirotonit diacon.

Rugăciunile pentru sănătatea robului lui Dumnezeu Mihai I, Regele României, au fost rostite și la această la Sfânta Liturghie.

Colecta pentru Fondul Central Misionar a continuat și astăzi, când credincioșii prezenți au dăruit pentru lucrarea socială a Bisericii Ortodoxe suma de 951 de lei.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor prezenţi, despre popasul duhovnicesc al Bunei Vestiri în călătoria noastră spirituală a Sfântului și Marelui Post, despre începutul lucrării de mântuire a neamului omenesc, despre harul pe care Dumnezeu ni-l dăruiește în această binecuvântată prăznuire pentru continuarea călătoriei spirituale în post și rugăciune. Preasfinția Sa a mulțumit credincioșilor prezenți pentru generozitate în colecta făcută.

După slujba Sfintei Liturghii, a urmat slujba Parastasului, oficiată de Preasfințitul Părinte Vincențiu, atât pentru ctitorii, binefăcătorii cât și viețuitorii trecuți la Domnul, ai sfintei Mănăstiri Chiroiu și preotul Alexandru Moțoc.

În cotinuare, Preasfinţia Sa a vizitat șantierul de pictură de la Paraclisul cu hramurile Sfânta Cuvioasă Parascheva și Sfântul Alexandru, din incinta mănăstirii.

Comentarii Facebook


Știri recente