Slujbă arhierească în Parohia Gura Văii, com. Racova, jud. Bacău

Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a oficiat marți, 30 iulie 2013, slujba Vecerniei unită cu Litia la Parohia Gura Văii, din com. Racova, jud. Bacău, Protopopiatul Buhuși. Cu acest prilej a fost sfințită capela cu hramul „Sf Antipa de la Calapodești”, după cum ne-a precizat Pr. Bârlovanu Gelu.

Pentru râvna depusă PC Preot Silviu Daniel Matei a fost hirotesit iconom.

„Această demnitate înseamnă o așteptare mai mare din partea Bisericii ca dumneavoastră să fiți model de corectitudine în săvârșirea sfintelor slujbe, în administrarea bunurilor Bisericii și în activitatea pastorală și misionară a Bisericii în parohia în care vă aflați. Când cineva devine preot iconom înseamnă că este un model între ceilalți preoți și aceasta înseamnă o responsabilitate mai mare. Orice onoare mai mare primită în Biserică implică o responsabilitate mai mare. Când un preot primește o distincție, distincția nu se referă doar la el însuși, ci se transferă onoarea acestei distincții spre familia preotului, spre parohia sau comunitatea pe care o conduce preotul respectiv”, a spus Preasfințitul Ioachim Băcăuanul.

„Am început construcția capelei în luna iulie a anului 2012. Cu sprijinul credincioșilor, am reușit să o finalizăm în decursul unui an”, a declarat preotul Matei Silviu Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…