Slujbă Arhierească în parohia clujeană Nicula

În Duminica a 21-a după Rusalii, 11 octombrie 2015, Mitropolitul Clujului a binecuvântat noul iconostas al parohiei clujene Nicula. Cu acest prilej, ierarhul a oficiat și Sfânta Liturghie, în care le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, informează radiorenasterea.ro.

Pornind de la Pilda Semănătorului, Înaltpresfințitul Andrei a subliniat ca ceea ce omul cultivă, aceea devine: „Iubiți frați și surori, în munții noștri Apuseni se nevoiește părintele Rafail Noica. Plecând și el de la această realitate despre care vorbim noi astăzi, pentru că Domnul Hristos ne-a provocat spunându-ne pilda semănătorului, plecând de la această realitate, zice așa (a și scris o carte – Cultura Duhului): „Cultura e ceva ce cultivăm. Cultivăm grâu și crește grâu. Cultura e ceva ce cultivăm, dar băgați de seamă că ceea ce cultivăm, aceea și devenim (se referă acum la cele spirituale). Cine are preocupări spirituale, cine este omul rugăciunii, al bisericii și al lecturii duhovnicești, omul acesta ceea ce cultivă în sufletul lui, aceea și ajunge. Cine cultivă mizeriile, vorbele destrăbălate, preocupările urâte, aceea și culege. Ceea ce seamănă și devine!”.

Slujba s-a încheiat cu felicitarea tuturor persoanelor implicate în buna desfășurare a activităților la biserica parohială. Astfel, părintele paroh Marcel Gheberta a fost ridicat la rangul de iconom și mai multe persoane din comitetul parohial au fost distinse cu diplome de aleasă cinstire.

La final, Mitropolitul Clujului le-a împărțit tinerilor prezenți la slujbă, cărți de rugăciune.

Comentarii Facebook


Știri recente