Sinodul Mitropolitan al Clujului s-a întrunit la Zalău

Sinodul Mitropolitan din Mitropolia Clujului s-a întrunit joi, pentru a doua oară în acest an, la Zalău.

Au participat Părintele Mitropolit Andrei, Părintele Episcop Iustin al Maramureșului și Sătmarului, Părintele Episcop Petroniu al Sălajului, Părintele Episcop Vicar Benedict Bistrițeanul al Vadului, Feleacului și Clujului și Părintele Arhiereu Vicar Timotei Sătmăreanul al Maramureșului și Sătmarului.

Sinodul a evaluat viața bisericească și activitățile misionare desfășurate în cuprinsul mitropoliei și au discutat unele probleme de ordin administrativ-bisericesc, patrimonial sau disciplinar.

Sinodul Mitropolitan coordonează activitățile comune ale eparhiilor din mitropolie și veghează ca, în cuprinsul mitropoliei, prin consultare și cooperare ierarhică, să fie apărate și promovate credința ortodoxă, unitatea liturgică și disciplina canonică a clerului și monahilor, precum și întrajutorarea frățească între eparhii.

Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului are în componență trei eparhii: Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, Episcopia Maramureșului și Sătmarului și Episcopia Sălajului.

Sinodul Mitropolitan se reunește de mai multe ori pe parcursul unui an, prilej cu care sunt discutate probleme privind intensificarea misiunii pastorale în comunitate și chestiuni de ordin administrativ.

Foto credit: Episcopia Sălajului / Arhid. Ionică Torcoș

Comentarii Facebook


Știri recente