Sinod Mitropolitan la Reședința Patriarhală

Sub președinția Preafericitului Părinte Daniel, Arhiepiscopul Bucureștilor, Mitropolitul Munteniei și Dobrogei, Locțiitorul tronului Cezareei Capadociei și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a întrunit în această după-amiază Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei la Reședința Patriarhală din București.

În deschiderea lucrărilor, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel referindu-se la ordinea de zi a Sinodului Mitropolitan a spus: „Stabilirea prin consultare deschisă, urmată de vot secret consultativ, a unei liste de doi candidați dintre ierarhii eligibili pentru scaunul vacant de Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei, iar a doua parte a ședinței noastre de lucru va fi consacrată prezentării rapoartelor financiar-contabile ale eparhiilor din Mitropolie, apoi vor fi prezentate rapoartele privind inventarul reședințelor chiriarhale. De asemenea, avem aprobarea textului condacului, icosului și sinaxarului Sfântului Ierarh Luca, Arhiepiscopul Crimeei, precum și a icoanei acestuia, desemnarea reprezentantului Mitropoliei în Comisia pentru evaluarea învățământului teologic preuniversitar, înființări și reactivări de mănăstiri”.

Membrii Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei se vor întâlni mâine, la București, cu ierarhii Sinodului Mitropolitan al Munteniei și Dobrogei. Consultările vor avea loc la Reședința Patriarhală.

Comentarii Facebook


Știri recente