Sinod Mitropolitan la Reședința Patriarhală

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a prezidat, luni, 30 septembrie 2013, lucrările Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei. Ședința s-a desfășurat la Reședința Patriarhală din București.

În deschidere, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a menționat, între punctele aflate pe ordinea de zi, necesitatea alcătuirii unui comitet coordonator pentru editarea albumului general referitor la ctitoriile Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu: „Anul 2014 este și an comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni. Acest album este urmarea hotărârii Sinodului mitropolitan din 20 mai 2013 pentru realizarea albumului general referitor la ctitoriile Sfântului Constantin Brâncoveanu în Țara Românească. Am considerat că acestea trebuie puse toate într-un singur volum pentru că Mitropolia Munteniei și Dobrogei împreună cu Mitropolia Olteniei formează Țara Românească. Așa cum s-a făcut atunci un volum mare pentru domnitorii și ierarhii Țării Românești trebuie și acum să facem un album general referitor la ctitoriile Sfântului Constantin Brâncoveanu în Țara Românească”.

După cum informează Radio TRINITAS, printre subiectele aflate pe agenda dezbaterilor au mai fost definitivarea textului pentru slujba Sfinților Ioan Casian și Gherman din Dobrogea și prezentarea rapoartelor financiar-contabile ale eparhiilor din Mitropolie.

Comentarii Facebook


Știri recente