Sinod mitropolitan la Iași | Vor fi înființate departamente Pro vita în fiecare Eparhie

Ultima ședință de lucru a Sinodului Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a avut loc marți la Iași. Una dintre hotărârile luate a fost înființarea unui Departament Pro Vita în fiecare eparhie din Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Conform comunicatului transmis de Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iașilor, pe ordinea de zi s-au aflat:

  • Aprobarea tematicii şi bibliografiei orientative pentru obținerea gradelor profesionale pentru clerici; s-a luat act de îmbunătățirile aduse modului de organizare a Cursurilor pentru obținerea acestor grade, în cadrul Centrului de perfecționare al Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași;
  • S-au stabilit propunerile care vor fi înaintate de Sinodul Mitropolitan către Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române privind proiectul de text al Regulamentului Administrării Bunurilor Bisericeşti și al Regulamentului Organismelor Centrale ale Bisericii Ortodoxe Române; au fost analizate sugestiile formulate de fiecare eparhie;
  • Luându-se act de existența disciplinelor opționale pe subiectul educației sănătoase a tinerilor pentru toate etapele de învățământ și a cursului „Educație pentru o dezvoltare sănătoasă a adolescentului”, dedicat profesorilor, în conformitate cu hotărârea nr. 3571/2016 a Sfântului Sinod, s-a recomandat utilizarea acestor cursuri în fiecare eparhie a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Ședința din 23 ianuarie 2018 a fost prezidată de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. La lucrări au luat parte: IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, PS Ignatie, Episcopul Hușilor, PS Calinic Botoșăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, și PS Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Pe ordinea de zi a ședinței s-au mai aflat: evaluarea unor activități misionare desfășurate pe cuprinsul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, a raportului anual privind activităţile Asociaţiei „Oastea Domnului” în cele patru eparhii din Moldova, precum și unele probleme de ordin administrativ-bisericesc sau economic.

Foto credit: Oana Nechifor / Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente