Sinod Mitropolitan la Cluj-Napoca: A fost întocmit bilanţul activităţilor din 2017

La reşedinţa mitropolitană din Cluj-Napoca a avut loc joi prima întâlnire din acest an a ierarhilor din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului. Sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, membrii sinodului mitropolitan au întocmit bilanţul activităților din anul 2017 și au evaluat activitatea tuturor sectoarelor din cadrul Mitropoliei.

Astfel, au fost analizate activitățile în plan catehetic, social, misionar, filantropic și cultural, apoi s-au făcut referiri la proiectele cultural-religioase ce se vor desfășura în acest an, dedicate sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918, informează Radio Renaşterea.

Sinodul mitropolitan se reunește de mai multe ori pe parcursul unui an, prilej cu care sunt discutate probleme privind intensificarea misiunii pastorale în comunitate și chestiuni de ordin administrativ.

Mitropolia Clujului, Maramureșului şi Salajului are în componenţă trei eparhii: Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, Episcopia Maramureșului și Sătmarului și Episcopia Sălajului.

Membrii Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului sunt: Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului și Preasfințitul Părinte Vasile Someșanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Foto credit: Radio Renaşterea

Comentarii Facebook


Știri recente