Singurul nostru scop adevărat este mântuirea – Episcopul Macarie în Insulele Feroe

„Singurul nostru scop adevărat este mântuirea. Singura noastră comunitate adevărată este în Biserică. Pe toate celelalte le facem și le lucrăm cu conștiința vremelniciei lor”, a îndemnat duminică Episcopul Macarie.

Episcopul Europei de Nord a oficiat duminică Sfânta Liturghie în Torshavn, capitala Insulelor Feroe.

Cu acest prilej, Părintele Episcop l-a hirotesit în duhovnic și l-a instalat ca preot paroh pe Părintele Iulian-Ioan Mîndru pentru parohia românească din Insulele Feroe.

În omilia rostită, Preasfinţitul Părinte Macarie a prezentat cum poate fi trăită viaţa în diaspora după modelul celei din creştinismul primar.

„Este o mare bucurie și un mare eveniment pentru noi toți să slujim împreună, aici, în aceste locuri îndepărtate unde suntem mult mai puțini decât acasă, dar vă aduc aminte cuvântul Mântuitorului: „Nu te teme turmă mică, pentru că Tatăl vostru a binevoit să vă dea vouă Împărăţia” (Luca 12:32).

„Această stare de înstrăinare, de simplitate și de depărtare pe care ne-am asumat-o în diaspora, poate constitui un binecuvântat prilej de a trăi viața în Hristos așa cum era trăită în primele comunități creștine”.

„Acele comunități erau întărite cu legătura dragostei și a unității. Ele formau într-adevăr un singur Trup, cel al Bisericii, fiecare membru al comunității fiind prețuit, respectat, iubit în Hristos. Scopul era mântuirea, adică accesul în Împărăția Cerurilor, în Rai. Viața era, așadar, mai simplă, însă mai fericită”, a spus Preasfinţia Sa.

Copiii participanţi la slujbă au fost împărtășit de ierarh cu Sfintele Taine și au primit mai multe daruri, iar credincioșii au primit iconițe şi cărți de folos duhovnicesc.

Insulele Feroe aparțin de Regatul Danemarcei și sunt un grup de insule situat în partea nordică a Oceanului Atlantic, între Scoția, Norvegia și Islanda. În această zonă trăiesc peste 200 de români.

Foto credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente