Singurul aşezământ monahal din Eparhia Caransebeşului ocrotit de Sf. Nectarie şi-a serbat hramul

Schitul Feneș, singurul aşezământ monahal din Eparhia Caransebeşului ocrotit de Sf. Nectarie, şi-a serbat hramul vineri în prezenţa Preasfinţitului Părinte Lucian.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie şi a vorbit credincioşilor despre viaţa minunată a sfântului Nectarie, informează Eparhia Caransebeşului.

„Îl rugăm pe Sfântul Nectarie să ocrotească pe mai departe acest așezământ și să-i vindece pe toți credincioșii bolnavi care astăzi au venit aici sau vor veni să se roage cu evlavie și cu multă credință acestui sfânt, căci sfinții mijlocesc înaintea lui Dumnezeu pentru mântuirea și vindecarea noastră”, a subliniat Preasfinţia Sa.

Schitul Feneş cu hramul „Sfântul Nectarie” este situat în satul omonim din comuna Armeniș și a fost înfiinţat în anul 2001, iar în septembrie 2008 a fost transformat în schit de călugări.

În cadrul bisericii schitului se află un fragment din moaştele Sfântului Ierarh Nectarie.

„Le dorim tuturor celor ce au venit aici să aibă folos duhovnicesc, iar pașii făcuți astăzi în acest loc sfânt și binecuvântat să fie numărați de îngerul păzitor și numele lor să fie scrise în cartea vieții”, a spus Preasfințitul Părinte Lucian la finalul Liturghiei.

Sfântul Nectarie de la Eghina a fost canonizat în anul 1961, având zi de prăznuire în 9 noiembrie. Fragmente din moaştele sale se află şi la Mănăstirea Radu-Vodă din Bucureşti.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente