Singură jertfa aduce bucuria, a spus Părintele Mitropolit Teofan la Hramul Mănăstirii Stavnic

Singură jertfa aduce bucuria, credința ne așază statornic pe cale, fidelitatea față de lucruri adevărate, cinstite, adânci, creștinești, ne dau încă din această lume satisfacție lăuntrică și fericire interioară, a subliniat IPS Teofan în predica rostită joi, 26 octombrie 2017.

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a slujit în ziua sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie la hramul Mănăstirii Stavnic din comuna Voinești, județul Iași, informează doxologia.ro.

Din soborul slujitor au făcut parte: Arhim. Nichifor Horia, exarhul administrativ al Arhiepiscopiei Iaşilor, Arhim. Amfian Ragoşcă, stareţul Mănăstirii Stavnic, Pr. Prof. Dr. Ion Vicovan, decanul Facultăţii de Teologie din Iaşi, alți clerici.

În cuvântul rostit, Părintele Mitropolit Teofan a oferit câteva îndemnuri privitoare la viața creștinului trăită în lumina învățăturilor Bisericii.

A fi cu cele bune ale acestei lumi înseamnă a ști care-ți este drumul, a te bucura de cele câștigate în mod cinstit, de demnitatea pe care ai dobândit-o în chip onest și a înțelege că toate acestea vin pentru că te-a ocrotit Dumnezeu, ți-a dat înțelepciune, te-a izbăvit de ispite peste măsură.

Să-L rugăm pe Dumnezeu să ne dăruiască putere să înțelegem că singură jertfa aduce bucuria, credința în Hristos Domnul ne așază statornic pe cale, fidelitatea față de lucruri adevărate, cinstite, adânci, creștinești, în cazul nostru românești în esența lor, ne dau încă din această lume satisfacție lăuntrică și fericire interioară; lucruri pe care nu ți le pot oferi bogățiile, rangurile și demnitățile pe care le poți dobândi în mod necinstit, afară de Hristos.

La slujba arhierească au participat numeroși credincioși, între care și reprezentanți ai Armatei și Poliției, precum și oficialități locale.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Florin Dorobăț a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Izvorul Tămăduirii – Stânca din Protopopiatul Iași 2.

Foto credit: Alex Atudori / Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente