Singura biserică din România ocrotită de Sf. Paisie Aghioritul își serbează hramul

În ziua de cinstire a Sfântului Paisie Aghioritul, marţi 12 iulie 2016, biserica din satul clujean Săvădisla îşi va cinsti ocrotitorul. Biserica paraclis a fost ridicată, în mai puțin de un an, pentru cei 50 de credincioși ortodocși ai acestei mici comunități ortodoxe, privată până acum de un locaș de rugăciune. Lucrările realizate la noua biserică vor fi binecuvântate luni seara, în ajunul hramului, de la ora 18:00, de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, informează Radio Renaşterea.

A doua zi, în ziua sărbătorii Sfântului Paisie Aghioritul, Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de preoți condus de preacuviosul părinte Benedict Vesa.

***

Sfântul Paisie Aghioritul este unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți sfinți ai secolului al XX-lea. În zilele de 03 şi 04 iunie 2015, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s‑au desfăşurat lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care, între hotărârile sale, a adoptat şi înscrierea în calendarul Bisericii Ortodoxe Române, începând cu anul 2016, a Sfântului Cuvios Paisie Aghioritul, canonizat de Patriarhia Ecumenică în luna ianuarie a anului 2015, cu ziua de pomenire la 12 iulie.

 

Comentarii Facebook


Știri recente