Sinaxa stareților și starețelor din Arhiepiscopia Râmnicului

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a prezidat Sinaxa stareților și starețelor din Arhiepiscopia Râmnicului, organizată luni, 28 iulie 2014, la Mănăstirea Bistrița. Întâlnirea a fost precedată de săvârșirea Sfintei Liturghii în biserica străvechiului așezământ monahal, potrivit arhiram.ro.

În cadrul sinaxei s-au analizat și evaluat problemele actuale ale monahismului vâlcean și a fost citit de către Părintele Exarh Vartolomeu Androni referatul cu tema”Sfântul Voievod Constantin Brâncoveanu – ctitor de lăcașuri sfinte. Arta brâncovenească în Eparhia Râmnicului„.

Întâlnirea din această zi a fost mai ales un moment de convorbiri duhovnicești și reflecții spirituale. De asemenea, s-au dezbătut mai multe probleme de ordin administrativ, părinții stareți și maicile starețe au luat cuvântul și au împărtășit din situațiile cu care se confruntă și toate celelalte lucrări pe care le au în mănăstirile pe care le conduc, vis-à-vis de obștea monahală și de construcțiile care se desfășoară în fiecare mănăstire, dar și probleme de disciplină.

Comentarii Facebook


Știri recente