Sinaxa stareților și starețelor din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Biblioteca eparhială „Ghenadie Episcopul” din Buzău a găzduit, joi, 10 iulie 2014, sinaxa stareților și starețelor din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei. Lucrările au fost prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, informează TRINITAS TV.

„Scopul pentru care cineva se îndreaptă spre mănăstire este pocăința, rugăciunea pentru sine și pentru ceilalți și o cât mai intensă legătură cu Dumnezeu, cu Mântuitorul Iisus Hristos prin rugăciune și prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Spovedania, care la începutul bisericii creștine era practicată de toți credincioșii, cu trecerea timpului ea a început să fie o formă de viață duhovnicească îndeosebi în mănăstiri, pentru că în mănăstiri se pune mai mult accentul pe spovedania săptămânală cel puțin și împărtășirea în fiecare duminică și sărbătoare”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian.

Au fost abordate o serie de probleme de ordin duhovnicesc, administrativ, liturgic, cultural și disciplinar privind viața monahală din Eparhie.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat și un referat despre Sfânta Spovedanie și Sfânta Împărtășanie, în contextul manifestărilor programate în acest an la nivelul Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente