Sinaxă: Stareții și starețele din Eparhia Aradului au prezentat rapoarte de activitate pe anul 2020

Sinaxa mănăstirilor și schiturilor din Arhiepiscopia Aradului s-a întrunit joi la Centrul Eparhial Arad. Stareții și starețele au prezentat rapoarte de activitate pe anul 2020. Au fost discutate teme duhovnicești, administrative și liturgice.

Anul trecut, mănăstirile și schiturile din eparhie s-au preocupat să asigure participarea credincioșilor la slujbe în condiții de siguranță sanitară și să nu depășească în nicio situație limitele impuse de autorități.

Mănăstirea „Sf. Simeon Stâlpnicul” din Arad-Gai și Schitul „Veșmântul Maicii Domnului” din Tămand-Ineu au sprijinit activitățile social-filantropice ale centrului eparhial în contextul pandemiei de COVID-19.

La sinaxă a fost citit Actul de proclamare a Anului omagial și comemorativ 2021, iar Arhiepiscopul Timotei al Aradului a făcut propuneri concrete pentru buna organizare a mănăstirilor și asigurarea unei vieții duhovnicești armonioase.

Protopopii din Arhiepiscopia Aradului au prezentat dări de seamă despre buna colaborare cu așezămintele monahale din eparhie.

La sinaxă au fost prezentate și două referate: „Taina morții ca viață în perspectivă filologică, filozofică, biblică și filocalică”, prezentat de Părintele Protosinghel Agapie Corbu, starețul Schitului Bunavestire din Almaș, și „Viața monahală și mila creștină”, scris de stareța Schitului „Sf. Cuv. Parascheva” din Bodrogul Vechi.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Comentarii Facebook


Știri recente