Sinaxa preoţilor din Protoieria Bacău

La Bacău a avut loc luni, 29 februarie 2016, Sinaxa clericilor din Protoieria Bacău. În deschiderea lucrărilor, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a oficiat Sfânta Liturghie în catedrala Sfântul Nicolae din municipiu.

Ziua de prăznuire a Sfinților Cuvioși Ioan Casian Romanul și Gherman din Dobrogea a consemnat și sărbătoarea preoților din Protopopiatul Bacău. Cei peste 140 de slujitori ai sfintelor altare s-au rugat alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim înCatedrala Sfântul Nicolae din municipiul Bacău.

Răspunsurile la strană au fost date de corala preoților Episcop Melchisedec Ștefănescu, iar în cadrul slujbei Înaltpreasfinția Sa a hirotonit întru preot pe tânărul Petru Petrică Gheorghiu pe seama parohiei Stănița (Protopopiatul Roman).

La finalul sfintei slujbe, Înaltpreasfințitul Ioachim,la propunerea preotului protopop Costică Busuioc, a dăruit diplome de excelență celor șapte preoți care coordonează activitatea cercurilor pastorale. De altfel, în cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în anul 2015 în activitatea pastoral-misionară și social-filantropică din parohii, subliniind importanța și rolul preoților în viața comunităților pe care le păstoresc. La rândul său, părintele Costică Busuioc și-a exprimat bucuria de a fi slujit Sfânta Liturghie împreună cu ierarhul locului, alături de preoții din Protopopiatul Bacău, în aceste momente de aleasă sărbătoare, oferind totodată în dar Înaltpreasfințitului Ioachim o icoană reprezentând pe Sfântul Ierarh Nicolae.

Comentarii Facebook


Știri recente