Sinaxă monahală mitropolitană la Putna: Mărturisitorii din închisorile comuniste – modele de mărturie creștină pentru monahii de astăzi

Sinaxa monahală a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a avut loc miercuri, 20 septembrie 2017, la Mănăstirea Putna. Tema sinaxei de anul acesta a fost Mărturisitorii din închisorile comuniste. Modele de mărturie creștină pentru monahii de astăzi.

Lucrările au fost prezidate de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. De asemenea, au participat: IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și PS Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

După rugăciunea de binecuvântare, Părintele Mitropolit a rostit un cuvânt de întâmpinare stareților și starețelor prezenți la eveniment, notează Doxologia.ro.

În continuare, au fost prezentate mai multe referate, între care:

  • „Mărturisitorii din timpul comunismului” – Arhim. Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna;
  • „Experiența suferinței ca mijloc de sporire duhovnicească a mărturisitorilor Ortodoxiei” – Arhim. Arsenie Popa, starețul Mănăstirii Sihăstria.

La finalul lucrărilor, participanții la Sinaxa mitropolitană s-au rugat împreună la slujba Vecerniei și a Acatistului.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Revista Binele de știut Aprilie 2019

Dacă nu ai urmărit Basilica.ro pe rețelele de socializare în ultima perioadă pentru că ai postit de social media, te felicităm și îți punem la dispoziție o sinteză a celor mai importante evenimente religioase: Revista…