Sinaxă monahală la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului, Wentworth, QC

Stareții și starețele din Arhiepiscopia celor două Americi se vor întâlni sâmbătă, 9 iulie 2011, în sinaxă monahală la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Wentworth, Canada, informează romarch.org.

În cadrul întrunirii vor fi discutate problemele cu care se confruntă fiecare așezământ monahal în misiunea pe care o desfășoară.

„Vom discuta despre statul mănăstirilor noastre, despre misiunea lor, despre mai buna lor organizare, încercând să ne gândim cum putem să întărim prezența monahală ortodoxă românească, aici în SUA și Canada. Încercăm de mai mulți ani să statornicim mănăstiri care sunt încă la început, dar sperăm ca această întâlnire să aducă un gând clar pentru viitor pentru organizarea mănăstirilor”, a precizat Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox roman al celor două Americi, după cum ne informează Radio TRINITAS.

„Mănăstirile aici au rolul de a ajuta și întări misiunea parohiilor. Rolul lor este unul foarte important în acest gând de sprijinire a misiunii parohiilor. Cu această idee vom încerca să continuăm misiunea și, în întâlnirea cu călugării, să ne gândim cum anume putem să ajutăm aceste mănăstiri să împlinească misiunea lor”, a mai spus Înaltpreasfinția Sa.

Mănăstirea ‘Acoperământul Maicii Domnului’ din Wentworth este prima mănăstire de călugări din Québec. În Arhiepiscopia Ortodoxă Română din cele două Americi există 4 așezăminte monahale.

Comentarii Facebook


Știri recente