Sinaxa monahală în Arhiepiscopia Bucureștilor

La finalul acestei săptămâni va avea loc la Mănăstirea prahoveană „Sfânta Cruce” – Caraiman sinaxa monahală a Arhiepiscopiei Bucureștilor. Stareții și starețele așezămintelor monahale din Eparhie vor participa, în deschiderea lucrărilor, la Sfânta Liturghie.

„În zilele de 12 și 13 septembrie, la Mănăstirea Caraiman din județul Prahova, a fost convocată Sinaxa monahală a Arhiepiscopiei Bucureștilor. În cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor există 43 de unități monahale, între care sunt mănăstiri, schituri și metocuri. În aceste mănăstiri ale Arhiepiscopiei Bucureștilor se ostenesc 776 de viețuitori, cuprinzând monahi, monahii, frați și surori. Programul sinaxei monahale cuprinde o ședință de lucru în care se va discuta pe tema sinaxei care va fi Legătura dintre Pocăință și Euharistie – lumina vieții monahale. Se va prezenta un referat principal pe această temă și apoi vor fi discuții cu exemplificări din mănăstiri cum anume Taina Pocăinței și Taina Euharistiei sunt o lumină pentru viața monahală, a declarat pentru TRINITAS TV Arhim. Teofil Anăstăsoaie, Exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Lucrările vor fi împărțite pe mai multe secțiuni.

„În ziua de 13 septembrie participanții la sinaxă vor urca pe platoul Bucegi, unde la locul pe care se va construi o Biserică închinată Eroilor Neamului se va face o slujbă specială, un acatist al Înălțării Sfintei Cruci și un parastas de pomenire a tuturor Eroilor Neamului”, a mai spus Arhim. Teofil Anăstăsoaie.

Sinaxa monahală este organizată anual sau ori de câte ori este convocată de chiriarhul locului.

Foto: Arhivă 2013

Comentarii Facebook


Știri recente