Sinaxă monahală în Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului

La Mănăstirea Văleni din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, a avut loc joi, 12 noiembrie 2015, Sinaxa stareților și starețelor din așezămintele monahale ale Eparhiei, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

Toate lucrările prezentate în sinaxa monahală s-au încadrat în tema aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: Misiunea monahismului în viaţa Bisericii azi. Maica stareță Lucia Nedelea de la mănăstirea Nămăiești a dat citire referatului: Călugărița Mina Haciotă – măicuța eroină, completându-l cu o poezie pe care a închinat-o acesteia.

În cadrul sinaxei a fost lansată cartea Viețile Sfinților – stihuri scrisă de maica stareță Lucia Nedelea de la mănăstirea Nămăiești, care cuprinde viețile sfinților mai importanți prezentate în versuri.

După sesiunea de comunicări, au fost discutate problemele duhovniceşti, misionare şi administrative cu care se confruntă aşezămintele monahale din cuprinsul Eparhiei.

De asemenea, s-a insistat foarte mult asupra măsurilor de siguranță pe care personalul monahal trebuie să le ia în mănăstiri pentru evitarea incendiilor și a diferitelor accidente care se pot provoca.

Comentarii Facebook


Știri recente