Sinaxa cu stareții, starețele și duhovnicii din Arhiepiscopia Alba Iuliei

La Mănăstirea „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” – Alba Iulia a avut loc astăzi, 08 august 2013, întâlnirea semestrială a stareților, starețelor și duhovnicilor de la mănăstirile Arhiepiscopiei de Alba Iulia, potrivit reintregirea.ro.

Întâlnirea a debutat la ora 8.30 cu oficierea Sfintei Liturghii Arhierești. La ora 10.30 a avut loc susținerea prelegerii de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, urmată de discuții pe marginea temei și dezbaterea problemelor duhovnicești și administrative. De asemenea au fost discutate și alte probleme de actualitate cu care se confruntă mediul monahal. Sinaxa a fost condusă de ierarhul nostru, însoțit de părintele Andrei Barbu, exarhul mănăstirilor din eparhia noastră, la ea participând toți stareții, starețele și duhovnicii din toate mănăstirile și schiturile Arhiepiscopiei de Alba Iulia.

„Această consfătuire cu stareții starețele și părinții duhovnici, se organizează o data pe an, conform hotărârii Sfântului Sinod din ședința de lucru din 05-06 iulie 2005, pentru analizarea problemelor specifice, schimbul de experiențe duhovnicești și adoptarea de măsuri adecvate, în scopul îmbunătățirii și vieții monahale. Se știe că monahismul a avut întotdeauna un rol important în viața Bisericii și a fost considerat pe bună dreptate un autentic bastion al ortodoxiei, un loc de referință în ceea ce privește fidelitatea față de duhul și credința părinților noștri” a precizat părintele Andrei Barbu, exarhul mănăstirilor din eparhie.

Comentarii Facebook


Știri recente