Simpozionul național „Terapia ocupațională, o perspectivă a îmbătrânirii active” la Hârja

La Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” Hârja se va desfășura în perioada 11-13 octombrie 2019 Simpozionul național „Terapia ocupațională, o perspectivă a îmbătrânirii active”.

Vor participa profesori universitari, medici, asistenți sociali, psihologi, kinetoterapeuți, economiști, antreprenori, directori de instituții pentru vârstnici, profesioniști din mediul public și privat, dar și studenți, informează Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

În cadrul evenimentului va fi discutat modul în care persoana vârstnică poate îmbătrâni activ prin terapia ocupațională: activitate în folosul comunității, ateliere de artă, tradiție și spiritualitate.

Invitații vor avea posibilitatea să observe atelierele practice ale Asociației din Hârja, activitățile de Terapie ocupațională și de Terapie prin mișcare, anunță Arhiepiscopia.

De asemenea va fi lansată organizația Federația Romanian Ageing Network, a furnizorilor de servicii sociale și educaționale din România.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Departamentul de Sociologie și Asistență Socială al Facultății de Filosofie și Științe Social – Politice din  cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași și Departamentul de Kinetoterapie și Terapie ocupațională al Facultății de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății din cadrul Universității „Vasile Alexandri” Bacău.

Foto credit: paopinheirense.com

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

O stradă din Arad a primit numele Reginei-Mamă Elena

Strada pe care se află intrarea principală în Domeniul Regal Săvârşin din Arad, a fost denumită „Regina-Mamă Elena”. Evenimentul se înscrie în manifestările dedicate repatrierii și reînhumării osemintelor reginei la Curtea de Argeş Autorităţile au…