Simpozionul ,,Jertfă și mărturisire” | PS Lucian: Într-o societate din ce în ce mai secularizată este nevoie de cât mai multe exemple vii

Simpozionul internațional Jertfă și mărturisire din Episcopia Caransebeșului a continuat marți, 25 aprilie 2017 la Oravița. Cei prezenți au avut ocazia să asculte referate prezentate la secțiunile teologie și istorie bisericească.

La ambele secţiuni au fost susţinute comunicări în plen de profesori de teologie, religie, istorici din ţară şi străinătate, specialişti în domeniul istoriei Banatului şi de profesori la disciplinele istorice, sistematice şi practice de la facultăţile de teologie din ţară.

Referatele au avut ca temă Anul omagial și comemorativ 2017 la care s-au adăugat subiecte ca Episcopul martir Veniamin Nistor şi alţi apărători ai Ortodoxiei din Banat în perioada comunistă.

Simpozionul internațional ,,Jertfă și mărturisire” în Episcopia Caransebeșului – Basilica.ro

Casa de Cultură George Motoia Craiu din Oravița a găzduit luni, 24 aprilie 2017, Simpozionul internațional Jertfă și mărturisire. La eveniment au participat preoți, profesori de istorie și mai mulți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. La manifestare au conferențiat: Preafințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei; Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungaria; Preasfințitul…

La lucrările pe secțiuni a fost prezent și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, precum și toți preoții din cele patru protopopiate ale Episcopiei Caransebeșului şi profesori de religie.

Am avut bucuria să-i primim aici la Oravița pe unii dintre cei mai mari profesori de teologie de la București, Sibiu, Cluj, Iași, Craiova, Timișoara, Arad și Alba-Iulia. Îl rugăm pe Mântuitorul Hristos ca preoții din cele patru protopopiate care au audiat aceste referate să meargă în parohiile în care își desfășoară activitatea și să devină mărturisitori ai credinței dreptmăritoare, apostoli și preoți cu putere multă, pentru că într-o societate din ce în ce mai secularizată este nevoie de cât mai multe exemple vii, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Simpozionul se înscrie în săptămâna de acţiuni religioase, culturale şi artistice sub genericul Zilele credinţei şi culturii în Caraş-Severin – Ediţia a XI-a, organizată de Episcopia Caransebeșului cu ocazia hramului Catedralei Episcopale.

Comentarii Facebook


Știri recente