Simpozionul Internațional „Sfântul Antim Ivireanul“ la Mănăstirea Cozia. IPS Varsanufie: „Activitatea sfântului ierarh se poate rezuma la lucrarea de rescriere a Cuvântului lui Dumnezeu în inimile credincioșilor“

Arhiepiscopia Râmnicului a organizat în perioada 15 -18 septembrie 2016 Simpozionul Internațional Sfântul Antim Ivireanul – Cultura și spiritualitatea europeană și caucaziană de la sfârșitul secolului al XVII-lea și începutul secolului al XVIII-lea, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Arhiepiscopia Tomisului, Academia Oamenilor de Știință din România, Academia Națională de Știință din Georgia, Centrul de Studii si Cercetari Religioase și Juridico-Canonice al celor Trei Religii Monoteiste – afiliat Facultății de Teologie din  Constanța și Universitatea din Silesia din Katowice din Polonia.

Prima parte a simpozionului s-a desfășurat la Constanța în ziua de 15 septembrie 2016, iar cea de-a doua parte a avut loc în zilele de 17 și 18 septembrie 2016, la Mănăstirea Cozia.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a subliniat importanța activității pastoral- misionare a Sfântului Antim Ivireanul.

Întreaga sa activitate ca ierarh al Bisericii Ortodoxe se poate rezuma la lucrarea de rescriere a Cuvântului lui Dumnezeu în inimile credincioșilor, străduindu-se, cu timp și fără timp, să-l înalțe pe om la Dumnezeu. Spre aceasta s-a folosit atât de cuvântul rostit în predicile sale insuflate de Dumnezeu, de cuvântul scris în cărțile sale, tipărite prin propriul efort, dar și de cuvântul zugrăvit în culoare, fiind un pictor de icoane iscusit, a spus Înaltpreasfinția Sa.

În cadrul evenimentului au susținut comunicări în limba engleză profesori de la universitățile și instituțiile de cercetare și culturale partenere.

Comentarii Facebook


Știri recente