Simpozionul Dumitru Stăniloae s-a încheiat în rugăciune pentru martirii și apărătorii Ortodoxiei

Ediția a cincea a Simpozionului Internațional Dumitru Stăniloae s-a încheiat astăzi, cu oficierea Sfintei Liturghii și a slujbei de pomenire a martirilor și apărătorilor Ortodoxiei din timpul comunismului în Catedrala Mitropolitană din Iași.

Slujba din 6 mai 2017 a fost oficiată de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu IPS Luca, Mitropolit de Zaporozhye și Melitopol, Ucraina, aflat în pelerinaj în România, notează doxologia.ro.

Episcopul ucrainean a amintit de stările de conflict existente în lumea creștină și a spus că acestea sunt urmările depărtării omului de Dumnezeu, la fel cum s-a întâmplat și în trecut, perioada comunistă, atunci când creștinii au avut de suferit.

După Sfânta Liturghie, IPS Teofan a oficiat slujba de pomenire pentru martirii și apărătorii Ortodoxiei în timpul comunismului.

Mitropolitul Moldovei a spus că acești mărturisitori constituie bogăția Bisericii și a neamului.

Nădăjduiesc ca ceva din duhul lor în vremea noastră să fie preluat de cei care au responsabilități mari sau mici în viața Bisericii, a societății, sau afiecărui segment uman.

La slujba de pomenire au participat și invitații care au conferențiat în aceste zile în cadrul Simpozionului Dumitru Stăniloae.

Tema de anul acesta, Martiriu și Memorie din România comunistă a fost propusă spre dezbatere în contextul Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…