Simpozionul Catedrala de la Curtea de Argeș în sărbătoare: Cinci secole de la înălțarea edificiului

Cu prilejul împlinirii a cinci sute ani de la zidirea Mănăstirii Argeșului a avut loc miercuri, 3 mai 2017, Simpozionul Catedrala de la Curtea de Argeș în sărbătoare.

Lucrările întrunirii s-au desfășurat în Sala de festivități a Seminarului Teologic din Curtea de Argeș, sub conducerea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

Înaltpreasfinția Sa a evocat personalitatea Sfântului Neagoe Basarab, ctitorul Catedralei din Curtea de Argeș.

Prezent la eveniment, Victor Opaschi, Secretar de stat la Secretariatul pentru Culte, a vorbit despre stilurile arhitecturale îmbinate în edificiul argeșean.

Conform site-ului oficial al Eparhiei, au mai susținut prelegeri:

  • Ovid Vlăsceanu, consilier eparhial – Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului;
  • Ignatie Gorunescu, starețul mănăstirii Corbii de Piatră;
  • Monahia Siluana Teculescu, stareța Mănăstirii Robaia;
  • Serafim Caiea, Starețul Mănăstirii Negru Vodă;
  • Monahia Eleodora Papuc, stareța Mănăstirii Văleni;
  • Monahia Cecilia de la Mănăstirea Aninoasa.

Corul Seminarului Teologic Neagoe Vodă Basarab, dirijat de Pr. profesori Ovidiu Dascălu și Robert Sorescu, a susținut un concert de muzică bizantină.

La final, IPS Calinic i-a oferit Secretarului de Stat Victor Opaschi distincția Sfântul Neagoe Vodă Basarab și i-a mulțumit pentru sprijinul oferit în proiectele desfășurate de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pe scurt: 7 domnitori români filantropi

Pentru că suntem în Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români vă aducem în atenție 7 domnitori români și principalele lor realizări pentru care au rămas în istorie drept filantropi. 1. Sfântul Neagoe Basarab Sfântul Domnitor…

Hram la Huşi închinat Sfintei Chiriachi

Catedrala din Huşi îşi va serba marţi hramul închinat Sfintei Chiriachi, fecioara care a primit moarte martirică în timpul împăratului Diocleţian. Liturghia din data de 7 iulie va fi oficiată de Arhiepiscopul Ioachim al Romanului…