Simpozionul anual de spiritualitate ortodoxă la New York  

 

Ediția cu numărul nouă a Simpozionului de spiritualitate ortodoxă, cu tema „Educația religioasă a tinerilor”, s-a desfășurat sâmbătă, 16 aprilie 2016, la Facultatea de Drept a Universității Fordham, New York. Cu binecuvântarea Înaltpreasfintitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi, evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopie în parteneriat cu Centrul de Studii Creștin Ortodoxe al Universității Fordham și cu Institutul Sophia.

Lucrările au fost deschise de către Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae care a subliniat importanța și actualitatea temei simpozionului.

„Educația religioasă a tinerilor trebuie să reprezinte o preocupare permanentă pentru Biserica Ortodoxă, deoarece aceștia nu reprezintă doar viitorul, ci și prezentul Bisericii” a subliniat Ierarhul.

Simpozionul a fost moderat de către Pr. Theodor Damian, iar în cadrul acestuia au conferențiat personalități consacrate ale mediului teologic și universitar american: Pr. Prof. John McGuckin (Universitatea Columbia, New York), Pr. Prof. Chad Hatfield (Facultatea de Teologie Ortodoxă Sf. Vladimir, New York), Prof. Aristotle Papanikolaou (Universitatea Fordham, New York), Prof. Harold Horell (Universitatea Fordham), Dr. Fevronia Soumakis (Universitatea Columbia), Prof. Lucian Turcescu (Universitatea Concordia, Montreal), Dr. Anton Vrame (Facultatea de Teologie Ortodoxă Sf. Cruce, Boston), Dr. Ann Bezzerides (Facultatea de Teologie Ortodoxă Sf. Cruce) și Pr. Joseph Purpura (Departamentul pentru tineri și misiune din Arhiepiscopia Antiohiană), a subliniat Alexandru Popovici, de la Biroul de Comunicare al Eparhiei.

După terminarea simpozionului, Preasfințitul Părinte Ioan Casian de Vicina, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor două Americi, a săvârșit, alături de pr.John McGuckin, slujba Vecerniei Mari la care au participat invitații de la simpozion.

Comentarii Facebook


Știri recente