Simpozion naţional misionar la Păltiniş

Mitropolia Ardealului şi Asociaţia Părinţilor pentru o Educaţie Sănătoasă organizează la Centrul pastoral-misionar „Sfântul Ierarh Andrei Şaguna“ din staţiunea Păltiniş, judeţul Sibiu, Simpozionul naţional cu tema: „Şcoala pentru părinţi – un imperativ misionar stringent al Bisericii Ortodoxe”. Evenimentul se desfăşoară în perioada 10-13 august, informează „Ziarul Lumina”.

Conform unui comunicat de presă transmis de organizatori, „în contextul societăţii moderne secularizate, în care se încearcă marginalizarea educaţiei religioase, dar şi schimbarea modului general de formare şcolară a copiilor noştri, Asociaţia Părinţilor pentru o Educaţie Sănătoasă a demarat încă de la înfiinţarea ei organizarea unui program educaţional destinat părinţilor”.

Astfel, „în acest an proclamat de Patriarhia Română drept <Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi> se doreşte formarea unor traineri care vor desfăşura activităţi educative în peste şapte oraşe din ţară, cu scopul informării dar şi educării părinţilor pentru ca, astfel, ei să dobândească o serie de abilităţi educaţionale atât de necesare în contextul societăţii moderne seculare. Aceste formări urmăresc şi consolidarea unor comunităţi de părinţi care doresc să apere primatul şi necesitatea educaţiei religioase în şcoală, precum şi apărarea valorilor educaţionale tradiţionale moral-religioase ale poporului nostru”.

Mitropolia Ardealului este implicată în acest proiect prin participarea unor preoţi misionari precum pr. Alexandru Ioniţă, pr. Marius Tofan, pr. Vasile Dariciuc, precum şi a unor laici din domeniul educaţional. „Implicarea Mitropoliei Ardealului în calitate de coorganizator la un astfel de eveniment ar da o valoare sporită acestui eveniment şi ar reprezenta nu doar un mare sprijin material dar mai ales o încurajare spirituală de a continua această lucrarea misionară în Biserica noastră”, se arată în comunicatul transmis de organizatori.

La simpozionul care se desfăşoară în perioada 10-13 august la Păltiniş vor fi prezentate, de către prof. univ. dr. Adrian Opre, sub formă de prelegere, modulele educative realizate până în prezent.

Comentarii Facebook


Știri recente