Simpozion la Ierusalim | Pregătiri pentru Conferinţa inaugurală din 2019 a Asociaţiei Teologice Ortodoxe Internaţionale (IOTA)

Zeci de teologi din mediul academic mondial au participat în perioada 10 – 12 ianuarie la Simpozionul internaţional cu tema Reflecţii privind viitorul Ortodoxiei mondiale care a loc la Ierusalim. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Teologică Ortodoxă Internaţională (IOTA).

Scopul reuniunii a fost definirea viziunii organizaţionale şi pregătirea conferinţei inaugurale care se va desfăşura la Iaşi la începutul anului 2019, potrivit Trinitas Tv.

Simpozionul a fost deschis de Paul Gavrilyuk, preşedintele Asociaţiei, care a realizat o scurtă prezentare a instituţiei.

În continuare, coordonatorii ştiinţifici ai grupurilor tematice de lucru au prezentat şi supus spre dezbatere declaraţiile de viziune, astel încât la finalul simpozionului să poată fi definită viziunea organizaţională a asociaţiei.

Grupul teologilor români a fost reprezentat de Alexandru Tudorie, lector la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, care a prezentat aspecte privind specificul ortodoxiei româneşti şi contribuţia teologilor români la dialogul panortodox.

Paul Gavrilyuk a apreciat că ‘întâlnirea din aceste zile a fost foarte productivă’, deoarece ‘am avut posibilitatea să exprimăm viziunea principală a organizaţiei noastre’.

În timpul întrunirii, s-au purtat discuții legate de viitorul teologiei ortodoxe, pornind de la diferitele domenii ale teologiei, a spus Cătălin Jekel, consilier cultural al Arhiepiscopiei Iașilor.

Conferința inaugurală a Asociației Internationale a Teologilor Ortodocsi, intitulată Unitate panortodoxă şi sinodalitate, se va desfăşura la Iaşi în 9-12 ianuarie 2019.

Foto Credit: Trinitas Tv

Comentarii Facebook


Știri recente