Simpozion la Ierusalim | Pregătiri pentru Conferinţa inaugurală din 2019 a Asociaţiei Teologice Ortodoxe Internaţionale (IOTA)

Zeci de teologi din mediul academic mondial au participat în perioada 10 – 12 ianuarie la Simpozionul internaţional cu tema Reflecţii privind viitorul Ortodoxiei mondiale care a loc la Ierusalim. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Teologică Ortodoxă Internaţională (IOTA).

Scopul reuniunii a fost definirea viziunii organizaţionale şi pregătirea conferinţei inaugurale care se va desfăşura la Iaşi la începutul anului 2019, potrivit Trinitas Tv.

Simpozionul a fost deschis de Paul Gavrilyuk, preşedintele Asociaţiei, care a realizat o scurtă prezentare a instituţiei.

În continuare, coordonatorii ştiinţifici ai grupurilor tematice de lucru au prezentat şi supus spre dezbatere declaraţiile de viziune, astel încât la finalul simpozionului să poată fi definită viziunea organizaţională a asociaţiei.

Grupul teologilor români a fost reprezentat de Alexandru Tudorie, lector la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, care a prezentat aspecte privind specificul ortodoxiei româneşti şi contribuţia teologilor români la dialogul panortodox.

Paul Gavrilyuk a apreciat că ‘întâlnirea din aceste zile a fost foarte productivă’, deoarece ‘am avut posibilitatea să exprimăm viziunea principală a organizaţiei noastre’.

În timpul întrunirii, s-au purtat discuții legate de viitorul teologiei ortodoxe, pornind de la diferitele domenii ale teologiei, a spus Cătălin Jekel, consilier cultural al Arhiepiscopiei Iașilor.

Conferința inaugurală a Asociației Internationale a Teologilor Ortodocsi, intitulată Unitate panortodoxă şi sinodalitate, se va desfăşura la Iaşi în 9-12 ianuarie 2019.

Foto Credit: Trinitas Tv

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…