Simpozion „ Istoria unei școli de altădată: Seminarul Teologic de la Socola”, la Iaşi

Simpozionul „ Istoria unei școli de altădată: Seminarul Teologic de la Socola” se va desfăşura  marți, 19 aprilie 2016, de la ora 9:30, în Aula filialei Iași a Academiei Române .

În cadrul simpozionului  vor fi prezentate mai multe comunicări, spre exemplu: „O școală emblematică pentru învățământul românesc din secolul al XIX-lea:  Seminarul Veniamin de la Socola”; „Începuturile Seminarului Veniamin de la Socola”; „Contribuția Seminarului Veniamin la dezvoltarea muzicii psaltice românești în secolul al XIX-lea”; „Constantin Erbiceanu, elev și profesor al Seminarului de la Socola”.

Simpozionul este organizat de Institutul de Istorie  «A.D. Xenopol» și Seminarul Teologic Ortodox «Sfântul Vasile cel Mare» şi are ca scop evocarea celei mai vechi instituții de învățământ peste nivel gimnazial în limba română, fondată de Mitropolitul Veniamin Costachi la anul 1803.

Partenerii manifestării sunt Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Academia Română și Spitalul de psihiatrie Socola,  după cum a declarat pr. prof. dr. Dragoș Bahrim, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” – Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente