Simpozion internațional la Sibiu

La Facultatea de Teologie „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna” din Sibiu se desfășoară, până pe 14 iunie, Simpozionul internațional „Epoca Brâncovenilor în context sud-est european: Biserică, Societate, Geopolitică”, informează TRINITAS TV.

Lucrările au început în capela facultății cu o slujbă de Te Deum, oficiată de Preasfințitul Părinte Andrei Făgărășeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu.

„Au fost multe manifestări. Am avut o conferință cu toți preoții din eparhie. Am tipărit și o carte: Brâncoveanu și brașovenii. Iată-ne astăzi pregătiți ca să pătrundem mai adânc în această taină a jertfei unui domnitor cu întreaga sa familie pentru Hristos. În acest moment de bucurie vă transmitem binecuvântarea Bisericii și l-am rugat pe Bunul Dumnezeu prin această rânduială de mulțumire ca să ne ajute să putem împlini așa cum se cuvine rigorile științifice ale unui simpozion internațional pe o temă atât de profundă”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu.

Simpozionul este organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, în colaborare cu Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române și reunește la Sibiu timp de 3 zile teologi și istorici din toată Europa.

Participanții la simpozion vor vizita în ultima zi câteva monumente bisericești din zona Sibiului și a Făgărașului, ctitorii ale Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu.

Comentarii Facebook


Știri recente