Simpozion Internațional la Roma

În perioada 4 – 9 februarie 2014 vor avea loc la Roma lucrările celei de a XVI-a Întâlniri Internaționale „Creștini și păstori pentru Biserica de mâine” organizată de Comunitatea Sant Egidio. La această întâlnire vor participa aproximativ 100 de episcopi catolici din întreaga lume iar ca invitați vor lua parte episcopi ortodocși , anglicani și luterani din Europa.

Din partea Bisericii Ortodoxe Române vor participa Înaltpreasfințitul Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord și Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, după cum informează Biroul de presă al Episcopiei Tulcii.

Pe parcursul întâlnirii vor avea loc conferințe și colocvii pe teme de actualitate ce vizează în special prezența Bisericii în societatea contemporană, lucrarea ei pastoral – misionară în arealul cosmopolit al marilor orașe, precum și latura diaconală a acesteia concretizată în asistență socială acordată persoanelor defavorizate.

Un accent special se va pune pe intensificarea acțiunilor pentru pace în Orientul Mijlociu cu precădere în Siria, Bisericile creștine intensificându-și rugăciunea și lucrarea în vederea restaurării unui climat irenic între diferitele etnii și confesiuni religioase.

Miercuri, 5 februarie 2014, este preconizată o audiență generală a participanților la această întâlnire cu papa Francisc la Vatican, precum și vizite la diferite obiective istorice din Roma.

Comentarii Facebook


Știri recente