Simpozion Internaţional la Iași

Vinerea aceasta, s-a încheiat la Iași Simpozionul Internaţional dedicat părintelui Dumitru Stăniloae, cu tema „Teologia academică și responsabilitatea ei în misiunea Bisericii”. Evenimentul a fost organizat de către Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, iar majoritatea sesiunilor au avut loc în sala Coloanelor din cadrul instituției, informează TRINITAS TV.

Printre invitații de seamă de astăzi s-a aflat și Pr. Prof. Dr. Gabriel Bunge din Elveția, care a susținut și o prelegere: „Eu locuiesc în Elveția – și avem o situație relativ nouă, anume prezența comunităților ortodoxe, din diferite Biserici Ortodoxe, în țări majoritar catolice. După cum spuneam, eu locuiesc în Elveția de exemplu, și nu mi-am dat seama imediat această importanță, pentru că aceasta este o mărturie vie a ceea ce este ortodoxia. Mulți oameni cunosc ortodoxia din muzică, din icoane, din anumite cărți de teologie pe care le-au citit dar nu au trăirea imediată a experienței ortodoxe. Dar credința ortodoxă nu este doar un catehism de idei, este o realitate vie, iar Liturghia este punctul unde aceasta devine vizibilă și o poți experimenta cu toată ființa”.

Pe parcursul întregului simpozion, Secția Artă Sacră a Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași a prezentat două expoziţii de icoane și ouă încondeiate, lucrate de studenți.

Simpozionul s-a aflat la cea de-a III-a ediție și s-a încadrat cu succes în tematica „Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi”.

Comentarii Facebook


Știri recente