Simpozion internaţional în Capitală: Chipul Domnului Iisus Hristos în iconografia bizantină

Simpozion

În perioada 11-16 mai 2016 va avea loc, la Bucureşti, simpozionul Internațional cu tema Chipul Domnului Iisus Hristos în iconografia bizantină – cele douăsprezece Praznice Împărătești. Evenimentul este organizat de Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, prin catedra de Religie și Arte, în parteneriat cu Arhiepiscopia Bucureștilor.

După cum informează Prof. Vasile Bogus, inspector școlar pentru disciplina religie și arte din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Ilfov, programul simpozionului este următorul:

  1. Conferință/comunicări: vineri, 12 mai 2017, interval orar 10.00 – 13.30, Centrul Național de Formare Continuă Dumitru Stăniloae, Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul.
  2. Expoziții și prelegeri: sâmbătă, 13 mai 2017, ora 17:00, Muzeul Șuțu, București;
  3. Ateliere de lucru;
  4. Vizite tematice la obiective cultural – religioase din spațiul Ilfov – București;

Evenimentul se înscrie în activitățile educative, religioase, cultural – artistice de profil ale Inspectoratului Școlar Județean Ilfov, activități care se desfășoară atât prin orele de religie și arte plastice, cât și prin celelalte discipline studiate în învățământul de masă. Activitățile sunt axate pe arta icoanei bizantine, tezaur al identității religios-culturale și tradiționale, specifice spațiului ilfovean și românesc în ansamblul său.

Simpozionul urmărește valorificarea potențialului oferit de patrimoniul bizantin specific poporului român, potențial promovat de către instituțiile religioase, culturale, instituții de învățământ, respectiv valorificarea potențialului oferit de patrimoniul bizantin-ortodox din spațiul grecesc și italian. Arealul activității cuprinde, așadar, experințe din spațiul creștin ortodox din România, Grecia și Italia (specializați în tehnica, întreținerea și transmiterea artei medievale bizantine și neobizantine).

Comentarii Facebook


Știri recente