Simpozion internațional dedicat pastorației românilor din afara României organizat la Palatul Patriarhiei

În contextul „Anului omagial al pastorației românilor din afara României”, Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române organizează în perioada 8-11 decembrie, Simpozionul Internațional de Teologie „Pastorația românilor din afara României: responsabilitate eclesială și unitate etnică”.

Simpozionul se va desfășura în format hibrid, cu participare fizică sau online, prin respectarea normelor și măsurilor de siguranță impuse de legislația în vigoare.

Sesiunea festivă pentru deschiderea lucrărilor va avea loc joi, 9 decembrie, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul”. Vor urma alte trei sesiuni de comunicări științifice, în care se vor discuta teme referitoare la comunitățile românilor creștini din străinătate.

Vor lua cuvântul reprezentanți ai Academiei Române și ai autorităților de stat, apoi: Episcopii Veniamin al Basarabiei de Sud, Siluan al Ungariei, dar și Preotul Emanuel Tapalagă, vicar al Vovideniei (Serbia).

Tot în prima zi, Mitropolitul Nicolae al celor două Americi, va susține o comunicare despre misiunea ortodoxă peste hotare, intitulată: „Misiune în Diaspora. Între provocare a prezentului și șansă a dobândirii veșniciei”.

A doua zi a simpozionului va debuta cu lucrarea Preasfințitului Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei denumită: „Pastorația românilor ortodocși din Peninsula Italică. Începuturi. Exigențe. Continuitate”.

Sesiunile de comunicări științifice vor avea loc în Sala Conventus din Palatul Patriarhiei.

Vezi programul integral.

Foto: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente